Välja köksinredning för det lilla köket 

Att planera köksinredning för ett litet kök kan kännas oerhört svårt och frustrerande. Så mycket saker ska få plats på en liten yta. Det kan lätt bli klaustrofobiskt med ett litet kök, vilket ställer höga krav på en välplanerad planlösning. Testa hur känslan av köket blir om du vrider på spisen eller flyttar på kylskåpet. Även det minsta köket kan få ett bra arbetsflöde genom god planering. 

  1. Planera ditt lilla kök

Den övergripande planeringen är oerhört viktig i det lilla köket. Experimentera med kökets essentiella delar och flytta runt saker och ting för att skapa ett bra flöde. Ett kök kan kännas mycket större bara genom att flytta runt på köksinredning och skapa ett naturligt arbetsflöde. 

  1. Använd rätt skåp

Köp underskåp på ben istället för underskåp på socklar. Det ger köket rymd och får det att kännas större än vad det faktiskt är. Om du trots det vill ha socklar bör du säkerställa att de möjliggör utrymme för förvaring. Om du väljer att helt skippa överskåpen kan ditt kök få mer rymd. Om det är möjligt kan hyllor vara ett bättre alternativ som får köket att kännas större.  

  1. Tänk platseffektivt

Grundare underskåp kan få köket att kännas rymligare och större. Trots att köket är litet bör du försöka att undvika att belamra alla bänkytor om du vill att köket ska kännas rymligt och stort. Häng hellre upp saker på väggarna eller göm saker i skåp. 

  1. Blanka material

Välj blanka material till ditt lilla kök för att ge det en luftig känsla. Du kan skapa en illusion av djup genom att använda dig av glas i köket. 

  1. Mönster och färger kan påverka intrycket av köket

Var inte rädd för att implementera lite färg i ditt kök. Det kan nämligen ge köket lite djup och få det att kännas lite större. Tänk dock på att inte ta in allt för mycket mönster och färger då det kan ge ett stökigt och plottrigt intryck. 

  1. Diskho som arbetsyta

Köp en mindre diskho som även kan täckas över med skärbräda och användas som arbetsyta vid behov. 

  1. Vitvaror av mindre modell

Bara för att du har ett litet kök betyder det inte att du inte får plats med vissa vitvaror. Köp diskmaskin, spishäll eller ugn i mindre modell. De tar mindre plats men möjliggör fortfarande för traditionell matlagning och bakning. 

  1. Prioritera köksbelysning

Sätt in många olika ljuskällor i köket för att ge köket ett djupare intryck. 

  1. Mindre bord

Ett mindre köksbord med en utdragsskiva kan passa för det mindre köket. På så sätt kan du bjuda hem folk och ha en trevlig matplats utan att det tar upp allt för mycket plats. 

  1. Synvilla på golvet

Om du ska lägga om golvet kan du lägga stora plattor diagonalt på golvet i köket för att skapa en illusion att det är större än vad det faktiskt är. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.